lördag 30 januari 2010

muzikmake-r: Ledighet med en massa att göra

muzikmake-r: Ledighet med en massa att göra

Ledighet med en massa att göra


Efter alla helger som förband 2009 och 2010 har jag ännu inte kommit över baksmällan av all ledighet. Borde ju bara vara hur genialiskt som helst för oss människor att få vara fria, gärna hur ofta som helst. Nu är det dock inte riktigt så våra kroppar vill ha verkligheten visar det sig. Med åren har vi byggt upp ett visst behov av att gå upp tidigt, jobba länge, aldrig sova osv. Under mina lediga dagar blev det ändå inte så att jag sov längre. Däremot tecknades det mycket och musikprogrammet fick även det arbeta en hel del. De sena kvällarna blev snarare tidiga nätter.
Min kropp är lite trög. Den förstår inte att om jag har lagt mig väldigt sent, så bör jag sova lite längre än normalt. Nej, min dygnsklocka är helt jäkla oresonabel vad gäller eventuell flextid för sömn. Det ska alltid vaknas mellan sju och åtta oavsett årstid, läggtid och formkurva. Inte konstigt att en del behöver sömntabletter. Undrar om Läkerol funkar?

Idag är det än så länge fortfarande lördag. Jag har gjort klart två teckningar och känner mig hittills rätt nöjd men min "ledighet". När är vi människor helt lediga egentligen?