måndag 19 november 2007

Svensson/Holmberg enter Magaluf 7sept 2007


Vår första runda i Magaluf med trötta ben..

Dag tre - Tour de Mallorca

Någon kilometer ifrån Palma de Mallorca

Egentligen hade vi tänkt oss en stor maffig frukost på "Alt Köln" efter cykelhyrningen. Det blev nu engelsk, fet frukost på ett spanskt hak (eller tyskt?) eftersom "Alt Köln" redan stämplat ut för dagen.. Vi fick en högst medioker smakupplevelse. Toasten var högst orostad och garnerad med ett knappt stekt ägg. Till detta erbjöds en färglös kladd vita bönor som inte smakade mer än färgen på dem! Fläsket hade en märklig konsistens, ungefär som att tugga deg faktiskt. KAFFET var emellertid riktigt gott. Frågan var ju bara om detta var värt 70 spänn?

Cyklarna var lättcyklade även om min sadel kändes lika hård som en 3-tumsplåt. Holmbergs sadel satt i samma höjd som hans pojkcykel från -71 gjorde:) Sträckan mot Magaluf bjöd på varierad cykling. Fram till Palma stad var cykelvägen riktigt härlig och uppfriskande! Därifrån blev vi tvugna att cykla både på trottoarer (på fel sida vägen) samt landsväg modell smal.

Så här glad var Holmberg efter drickapausen!

Efter dryga två timmar fick vi upp ögonen för en vacker skylt: PALMA NOVA/MAGALUF.
Att sedan skilja på dessa tvillingbyar var inte lätt.....de satt liksom ihopa. Ytterligare en dryg timme senare hade vi äntligen hittat vårt resmål. Dessförinnan hade vi försökt runda en och samma bukt två gånger!! Under vårt letande hade vi dessutom blivit grundlurade två gånger av turister som säkert trott vi var galna eller nåt...
Man fick gå upp genom halva Palma Nova för att sedan snirkla sig mot Magaluf. Alltså först uppåt och sen inåt och sen halvt igenom och sen något nedåt....hängde ni med? Vi fann tillslut även våra cyklar som vi funderade på att ringmärka eller liknande.

Caroline Gynnings kusin eller nåt
anföll oss vid ankomsten..

Runt 19-tiden hade vi solat och badat på Maglufs huvudstrand, där det fanns mer än badbollar att vila ögonen på. Det skulle också visa sig vara rena spa:t jämfört med larmet inne i byn några timmar senare.

Magaluf verkar vara en uppdelad by: Spanjorerna går inte ut efter mörkrets inbrott, engelsmän umgås bara med fulla landsmän, svenskar hänger på svenskbarer eller möjligen norska sådana medan städande afrikaner blir hotade med stryk (vilket vi såg). Tyvärr fanns det bara den dåliga typen engelsmän här. De som slåss på fotbollsmatcher eller i värsta fall efteråt. Avsaknaden av boll var den enda synbara skillnaden.
Utöver en bejublad middag på den svenska restaurangen E4:an, där vi åt en helt fantastisk planka, kändes byn mest som ett stort tivoli. För barn. Fast även för vuxna som inte helt kände till konsten att uppföra sig som goda förebilder. Det handlade mest om att bli fullast på minsta möjliga tid, samt att vara odräglig och störande av den allmänna ordningen. Nu fanns inte denna i just Magaluf:) Så. Nej, varken jag eller Holmberg tänkte dela ut några trivselpoäng till detta näste. Möjligen 5 turistfällor!

Här lämnar vi stranden för mat