lördag 10 november 2007

Manchester, Mallorca dag 2

Efter ett par timmars solande på den mäktiga playan iPlaya de Palma, blev det mat och sen hamnade vi på den engelska puben Manchester. Dessförinnan dinerade vi på den tyska restaurangen "Alt Köln". Holmberg körde en tysk variant av gyros med surkål. Själv valde jag husmanskost - fläskfilemedaljonger med kokt potatis och gräddsås! Verkligen grädde och verkligen gott!! Vi gav Hilda 7 kotletter av 5 möjliga i vårt omdöme.

Det hade dock tagit tid att hitta dessa ställen. Vi hade rekat i ett par kilometer efter lämpligt ställe för två festprissar av skånsk kaliber. Det enda som gick att uppbringas var dock dansmusikställen (typ Thorleifs) för alla glada tysktalande mellan 65 och döden.

På Manchester var det uteslutande engelsmän/engelskor men vi fick genast en öppenhjärtlig dialog med några i baren. Pubägarens lag var Manchester City. De andra i baren höll på United.
Peter och hans fru Rosie hade åkt hit varje år sedan 1973. De stannar mins två veckor om året på Mallorca och trivs glimande med detta! De var i 60-års åldern och ytterst charmerande. Vi snackade in på småtimmarna om fotboll, musik, fotboll och ännu mera fotboll...Holmberg fick sitt denna kväll.