måndag 26 november 2007

Mallorcaresumé

Det blev en hel del Kas längs
vägen..

Så här i efterhand och med ö-resan lite dimmig i backspegeln, kan jag konstatera att det blev en förbaskat bra resa! Jag och Holmberg stod ut med varandra trots våra olikheter (men även gemensamma nämnare) och vi njöt verkligen av denna tripp:)
Bäst var väl ändå när vi näst sista dagen hyrde en Ford Fiesta och åkte upp i bergen. Bilresan gick via Playa de Palma-Palma de Mallorca till Valdemossa. Inte helt utan att jag fick koncentrera mig på att inte vomera. Vägen var väldigt slingrande. Hela tiden.

Chopin blickar ut över byn som idag mer
eller mindre lever på hans forna besök..

Det var i Valdemossa som Chopin bodde på 1840-talet under ett knappt år tillsammans med den franska författarinnan George Sands. De bodde i ett kloster. På den tiden var varken Chopin eller hans kärleksvän speciellt populära i byn. Man ansåg George vara alltför frispråkig.

Valdemossa - en pärla.

Valdemossa var fantastiskt vacker med vindlande gränder och mycket grönska. Det som kanske satte ner betyget något var en katt som satte sig och tömde sin pockande tarm strax intill oss
när vi just beställt in vår mat.. Idyllen försvagades också av det enorma antalet turister. Mycket tyskar även här. Priserna på uteserveringarnas materbjudande angav vidare att födan inte var helt gratis...

Vi var ute i cirka nio timmar på de mallorcanska vägarna. En höjdarupplevelse!! Något jag verkligen kan rekommendera er som inte gjort det ännu! Så, var inte rädda för att lämna den så behagliga stranden för lite bergsäventyr. Troligen är det så Mallorca ses allra bäst.

Snacket har redan gått att återvända till Mallorca i maj. Hoppas det blir så! Hasta la vista.

tvillingbyn dit vi inte skulle..


turister så långt ögat kan se..


Holmberg börjar få syrebrist..


en liten pojke på språng upp till
klostret där Chopin bodde


en av alla gränder i Valdemossa..


Vi kommer tillbaks!